ZAI PERMAI RESOURCES



 
CalendarGalleryIndeksFAQAnggotaGroupPencarianPendaftaranLogin

Share | 
 

 KEKAL/KURUS BADAN

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
Admin
Admin


Jumlah posting : 145
Age : 48
Location : kuala lumpur
Registration date : 24.12.07

PostSubyek: KEKAL/KURUS BADAN   Sat 19 Dec 2009, 1:10 am

Testimoni 1;
menurun & mengawal berat badan


"kawan kawan smua.. actually i kira baru lagi ambik jamu ni.. dlm 3 bln kot.. tp hasil nyer u le rasa dlm seminggu u ambik..

yg i paling suka psl jamu akak kita ni.. nafsu makan i dpt control.. (tak tau la org lain.. sbb lain badan lain effect kot.. ) skrg i da trn bdn 3kg.. dlm masa 3 bln..

tq ya kak.. tu yg i order lagi smpi 3 btl... ari tu.."

ciksal- wanitamelayu- page1
----------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 10

menurunkan berat badan

tee wrote:
As'kum,Kak Zalpermai

Ada cite baru nih.Semenjak T makan jamu kak Za.Badan T cam dh susut sikit.Tpi T x perasan.Yg perasannya..Meh T cite ler
Selalunya T slalu kirim nasi dh sbulan kt kawan.Tpi ari tu T,dh boring.Kononnya nk pilih citarasa sendiri.Kakak gerai tu tegur T."Hai ,ko T lama x beli nasi akak,makin kecik ko nyer"....Dlm hati berdetik gak.Aiks dh susut ker badan aku ni.Tu baru sorang.Kemudian ptg T mesti beli pisang goreng atau keropok lekor.Mek keropok lekor pun tegur T."Kak,apasal akak dh kurus...akak makan pil kurus ker..lengan baju
akak dh x ketat.(Pkai uniform/blazer).Apa lagi dlm kepala ingat jamu akak lh.(Promote nih)
Ari tu Kak Nora yg jual insuran pulak.(Yg jumpa kak Zal ari tu).Dia pun tegur T dh kurus sikit.T kata lh makan jamu kak Zal.Apalagi,dia kn dh beli kt kak Za,cuma dia lom makan lgi.Dia kata nk makan dh x sabar lgi.Eeee dh perasan pulak T ni,dh kurus sikit.
T ada satu soalan tuk kak Zal....Anak dara leh x makan jamu akak nih.Coz ada seorg anak dara ni,tanya.T berjaya turunkn sikit makan apa.(Dlu T pipi tembam,dh la tu badan bulat.Dh la T ni kecik jer org nyer.Cam kak Nora tu)Kak Za,tolong jawab nyer.....T nk pm kak Zal..nk order...
(Caya lh kak Zal,Macam X percaya jer...Stop jer makan,period dtg..betul lh.Macam pil perancang...)

tee - wanitamelayu - page 7

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 24

Keselesaan bersama/merawat keputihan/menurut berat badan/menambah darah


Pengalaman saya : Saya telah mencuba MAB memang bertujuan sebagai family planning dan dah makan botol ke 4. Masa mula2 makan tu memang period tak berapa betul, ada satu bulan tu selang 2 minggu period lagi. Tapi saya teruskan juga walaupun period tak berapa betul hinggalah sekarang.
Kebaikan yang saya dapat husband memang puas hati, keputihan sikit sangat, badan rasa fit, muka tak nampak pucat (byk kawan2 saya tegur). Kalau nak lagi detail bolehlah pm saya sebab byk benda nak tulis tapi tak tertulis.

nby_cemara - wmc page 11
---------------------------------------------------------------------------
Testimoni 26
Menurun berat badan/kepuasan suami/membuang darah kotor

heheh makin kurus kak..sya suka dah camni...sejak makan MAB nilah perut pun makin seksi meleper cam anak dara hehehe...dlu makan pil perancang moden..muka saya mmg cam belon..amik gambo malu sgt..sebab somi cakap cam pau hehehe..dia ejek tembam..tembam... la ni saya maintain...
baru2 ni pi timbang berat..49kg huhuu best best..raya mmg leh melaram kak zah heheh (kalo ada gambo sya dlu dan kini sya tepek heheh...nak buktikan le)

emm ni saya dah continue botol ke-3. so far so good....memula makan, mmg ada kuar cam kotoran hitam pekat..nak kata darah bukan...ntah le pekebenda...tp bila kali ke-4 dtg period, alhamdulillah darah dah kembali normal kalernye...migrain hilang...alhamdulillah...

memula bincang ngan somi nak amik MAB ni somi tak setuju..katanya risolah sebab tak tahu apa2.. lani dia lak yg tambah duit suh beli hehehe...nak nak lak bila sya dah tak rengek2 kat dia pasal migrain huhuhu..ish panjang lak..k sambung kendian lak

ibuhazique - wmc page 11
-------------------------------------------------------------------------
Testimoni 30

Mengawal selera makan/turun berat badan/melancarkan period


kak zah dah lama saya tak berkunjung kat sini...
nak bg tau akak brite gumbira...
sejak mkn maajun akak...bdn saya terasa ringan je...
kalu mkn takde lah cam dulu...
walaupun bulan pose...
smlm timbang turun sekilo...isssshhhh bestnyer...
memang mkn maajun ni selera kurg...
dah pose keberapa ni pun blum lagi jamah nasi...

period pun dah dtg..
taklah cam dulu...
asyik kena jumpa dr je kalu nak period...

minahtulen - wmc page 13
----------------------------------------------------------------------
Testimoni 33

badan makin cergas/kawal selera makan/turun berat badan/hilang masalah sembelit

mlm td abih botol pertama, tgk kat kalender dah warna merah... mmg pttnyer period dah mai la kalu ikut kitaran lepas.... x sangka ptg ni die dah menjelma.... jd mkn mab ni x efek kitaran haid sy la....

syukur x terkata... :P .... bdn makin cergas n lagi 1, sy dah kurang mkn nasik... bkn mengelak, tp scr sendiri rasa cam2... sejak mula mkn ri tu lg, then ingt smtr, so tunggu la abis sebotol tgk camne... mmg mengurngkn selera mkn, kompom sbb maajun ni... ari sabtu br ni kak ipar dtg umah tegur nmpk kurus skit, punye la kembang rase... now 52 kg... dr ank 5 bln sampai la ni dah 11 bln, cuba nak turun ke berat ank dara dulu (50kg), jarum penimbng tu ttp je 53-54kg... tup2 la ni, 52kg... tu yg teruja sgt tu...

ttg sembelit tu, alhamdulillh dah ilang... kite bnykkn pengambiln air putih... skrg maintain tiap2 pg buang... so, the next selasa la br amik blk... sekian melapurkn utk kak zah di menara celcom..

chie_0609 - wmc page 39
----------------------------------------------------------------------
Testimoni 34 - Turun Berat Badan

Dulu ambil pil yasmin ke MAB -Jimat Kos

salam chie...apa x ingat pd chie tu.....yg dulu berat 53-54 kg sekrng dh turun 52kg selps makan 1 btl mab.

alhamdulillah.....namapk cam serasilah tu tp jgn hapi2 nnt ujian dtg sush diri.

sbb sekrng ni cuaca panas terik so hope dpt minum air byk2 tu w/pun x dahaga, minum air kosong byk bgus....... terapi air.

chie nk samb. btl ke 2 selasa sbb last makan hr tu selasa jg ya?jika cam tu betullah tu.tq

ulasan kak zah dr tmn setapak permai..... [/quote]

mmg x berani ckp kat org len pasal jamu ni turun ke ape... melainkan lepas 3 4 botol dpt 50kg blk ke, br kira kompom kan... anyway, bkn tu tujuan utama mkn mab pun... nak regular period n cergaskan dalamn disamping jaga sistem kewanitaan tujuan utama amik...

sy sejak bersalin, ank 3 bln dah dtg period, regular je tiap2 bln... then bln nov ri tu, sbln 3 kali die dtg... tu yg sy amik pil perancng yasmin tu... nak amik brand lain x brani sbb mcm2 citer, berat naik la, pimple la... tkt gak kan...

since dah jumpe mab ni, murah n lenkap plak all in one, tu yg try tu... kalu bdn bleh time, syukur la... kurang duit belanja suamiku... :P :? ... pil yasmin utk sbln bleh mkn mab 5 bln

chie 0609 - wmc page 39
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Testimoni 44

Menurunkan berat badan 4kg

mab ni mmg best..ikutkn rs nk je telan 2bijik
so far len dh mkn alham'lilah badan jd sihat...
skang mab ni treatment la kiranya.....
berat pn dh turun...tp musykil peyut buncit gak....nk ramai yg tegur sy makin tembam....tp timbang berat makin turun fr 63kg - 59kg
camner tu yek..

len_za - wmc page 49

-----------------------------------------------------------------------------
Testimoni 57

Berat Badan Turun dari 55kg-49kg setelah mengamalkan mab

Ni saya tepek gambo sebelum dan selepas menggunakan makjun kak zal ni...dlu memula saya makan pil noriday, pastu tukar yasmin....

pas bersalin berat saya 55kg...smpailah sya bertukar pd makjun ni, last week pi timbang dah 49kg heheh lega...

Makan pil perancang..muka berisi..tembam dan bulat

ibuhazique - wmc page 12
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 64

Tak Pernah Diet, Cuma Ambil MAB Saja Badan Dah Boleh Slim

waduh..kok ramai bangat skrg ye kak,kalu artis dh sah hbs jual album.
sj je sibukkn diri,nk kasi ucpn TQ utk k.zah sbb bg test perfume..wangi la.
lama btl xjumpa akak...lps ni lg lama sbb sy ambik mab 10 btl maka 10bln la kita xjmpa nnti.
akak xrasa lain mcm ke jmpa sy...maklum la kita kn makin slim.bila blk kg raya hari tu,semua org kg tkejut.sy pn hairan gak knape org blh tkejut smpai mcm tu skali.diorg asyik tanya apa rahsia...tkedu xleh nk jwb apa.sbb sy mana ada diet,mkn main hentam je.maybe btl kut,seluar setan masa ank dara dulu blh pakai blik....jgn jeles..
:wink:

Mamadhia - wmc page 80
-------------------------------------------------------------------------------------------------
[b]Testimoni 66

Mcm2 Khasiat MAB


Saje nak kasi feedback kat kak zal lepas amik MAB selama 13 hari (termasuk malam tadi).

Kesannya :-

1. Senang bangun pagi (biasanya kul 6 pun malas nak bangun sbb badan rasa letih je.. tup2 la ni bila jarum jam 5.30pagi je biji mata ni dah terang)

2. Rasa badan makin selesa (bertenaga dan tak mudah letih hatta minggu lepas 4 hari berturut2 kuar opis kul 10 sampai opis kul 5 sbb cari hadiah untuk dinner opis)

3. Breast rasa sengal bila tersentuh ( dan rasa makin mantap )

4. Tak mudah sakit kepala (sebelum ni boleh kata ari2 sakit paler)

5. Gatal hidung (resdung) makin kurang

6. Mula rasa cam senggugut kecik (problem saya dekat 2 tahun x period)

7. Berat tak bertambah walaupun hari2 makan nasi (saya ni berisi n biasanya kalau amik nasi ari2 berat badan akan mencanak2 naik)

Tak ingat dahh.. nanti sambung lagi sbb ada tu lis dalam buku...

Putri Lindungan Bulan - wmc page 90

-------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 71

Berat badan maintain

k.zah... mab m emang power ahhh...

maintain jer segala2nyer...
bdn tk naik tk turun even kurang mkn...tu yg best..

cuma kureng bab minum ayor jer... mls nk ke tandas..

ida2006 - wmc page 100
----------------------------------------------------------------------------------------------
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://zalpermai.forumotion.com
 
KEKAL/KURUS BADAN
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1
 Similar topics
-
» Body builder
» HOT REPOST ,, NINGGI IN BADAN
» Modif suspensi v-ixion, bisa nggak?
» WEARPACK balap HRP KEREN>> MARI MASUK..
» (Ask) Berat yang cocok bwt nunggangin Ninja berapa yah???

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
ZAI PERMAI RESOURCES :: TESTIMONI MAAJUN ANGGUN BISTARI :: TESTIMONI MAB-
Navigasi: