ZAI PERMAI RESOURCES



 
CalendarGalleryIndeksFAQAnggotaGroupPencarianPendaftaranLogin

Share | 
 

 TERATUR PERIOD/HORMON

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
Admin
Admin


Jumlah posting : 145
Age : 48
Location : kuala lumpur
Registration date : 24.12.07

PostSubyek: TERATUR PERIOD/HORMON   Sat 19 Dec 2009, 1:03 am

Testimoni 13

teratur period/bertenga/mencantikan kulit

aidaroha wrote:
[i]salam kak zah...
saya nk beli MAB 2 botol lagi ye... ehehe

saya dh 3 bulan mkn MAB nih... tujuan utama saya cuba MAB ni sbb nk betulkn perjalanan haid saya yg tk teratur selepas bersalin thn lepas dn juga ingin merancang. memang dlm masa sebulan tu tk nampak kesan lg.. cuma yg saya rasa bdn segar dn tk letih mcm sebelum ni. tp alhamdulilah lepas bln kedua haid saya normal semula.. keluar dgn jumlah yg biasa dn hari yg sepatutnya...

1 1/2 bulan saya mengalami satu kesan yg agak ketara setelah mkn MAB... iaitu jerawat banyak tumbuh... saya terus mkn dn berpikiran positif...krn kemungkinan itu cuma kesan sementara saja dn mungkin juga sistem bdn saya sedang menyesuaikan diri dgn MAB... sbb mengikut testimoni di sini kulit muka mereka jadi bertambah cantik... jadi saya teruskan mkn dn akhirnya pd bulan ketiga jerawat tk timbul lg.. kulit muka jadi lebih halus... nampak cerah... suami saya yg ckp lerr... dia yg pandang hari2 kan... ehee

dr segi dalaman pulak... MAB memang tip top... banyak dpt pujian dr asben... tanda puas hati... hati saya pon tenang dn senang..

saya ingin pesan kt kekawan yg baru mencuba... mkn dgn aturan yg betul.. kena displin kalu tknk peknen... cam mkn pil2 perancang yg lain gak lerr... kalu tk displin jgn salahkan MAB bila terpeknen... salahkan diri sendiri ok....
GOOD PRODUCT KAK ZAH

Aidaroha - page 31
--------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 27

Menyelesaikan masalah period tak datang (Setahun empat bulan sudah tidak period, ambil MAB period datang semula)


Aurora dah selesai makan MAB botol yang pertama. Hari terakhir makan ( ahad ), aurora dah period. Pecah puasa memula. Seronok sangat tengok period kuar cantik je.. alhamdulilah, takder la hitam atau berketul2. Hitam sesikit je.. Biasa. Darah pun cantik je rora tengok. Masuk hari ke2 puasa, dah takder. Kering. Tengahari kuar sikit je. Hari ke3 puasa, pun kering gak. Rasa nyesal lak tak puasa. Tapi dekat2 time nak buka, period datang balik. Banyak. Hari ke4 puasa, heavy flow. Hari ke5 puasa pun heavy flow. Sampai rora ingatkan rora tumpah darah. Cam darah hidup je rora tengok. Kat pad ada tanda darah kotor. Bila cuci pun ada sikit keluar berketul. Sikit sangat. Tapi kira standard darah period la sebab ada lendir juga. Hari ke6 puasa, hari ni rora masih period. Banyak. Darah kluar pun memang rora puas hati. Sejak 1thn 4bln yang lepas, inilah kali pertama rora mula datang period cam zaman anak dara dulu..

Terima kasih, kak Zal. Alhamdulilah. Mudah-mudahan jamu sebegini dapat membantu lebih ramai wanita lain yang menghadapi masalah seperti rora. Harap kak Zal dapat wariskan penghasilan jamu di pada generasi akan datang.

Aurora - wmc page 13
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 28

Menyelesaikan masalah period/menghilang bau semasa period/wajah makin berseri


Assalamualaikum kak zal dan semua...

harap2 sihat2 dan bertambah sihat bila makan majun.

kak zal,

hari rabu lepas gna dah start makan botol ke 3, alhamdulillah tak de masalah sangat. tapi kali nie... dah lewat 3 ari nie.... risau juga.. bulan lepas 31 hb. tapi sampai ke ari nie belum kuar period lagi...

saya makan ikut peraturan yang akak cakap tu.. cumanya bulan posa nie saya tukar makan waktu sahur sebab takut time buka macam2 ada makanan.... maklumlah....

untuk pengetahuan semua yang belum mencuba...

setelah gna makan majun setakat 2 botol yang lepas....

period gna dah ok
dah tak berbau dan warna pun caaaantiiiik...
ramai kawan kat ofis cakap muka gna berseri2.. ( nak tanya yang telah makan banyak botol - adakah kalian pun cam tu juga...)

Selamat berpuasa sumer.....semoga anggun dan ayu

GNA- wmc page 13
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 30

Mengawal selera makan/turun berat badan/melancarkan period


kak zah dah lama saya tak berkunjung kat sini...
nak bg tau akak brite gumbira...
sejak mkn maajun akak...bdn saya terasa ringan je...
kalu mkn takde lah cam dulu...
walaupun bulan pose...
smlm timbang turun sekilo...isssshhhh bestnyer...
memang mkn maajun ni selera kurg...
dah pose keberapa ni pun blum lagi jamah nasi...

period pun dah dtg..
taklah cam dulu...
asyik kena jumpa dr je kalu nak period...

minahtulen - wmc page 13
-------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 32

Dulu merancang pakai IUD, period tak datang setahun. Setelah ambil MAB period pun datang semula (Ambil MAB jadi wanita normal/ada kitaran period setiap bulan

a'kum zal
update terkini pukul 12.50 tgh tadi period keluar berketul2 sgtnya. darah dia cantik merah bersih tapi berketul x mcm seblm tu merah kehitaman.

Alhamdulliah. itulah setakt ni. anne69 melapurkan dr pejabat jln bangsar

anne69 - wmc page 13
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Testimoni 48

Dr. Perubatan puas mencari ubat moden krn periodnya tak datang setahun.Stafnya memperkenalkan mab kepadanya, belum pun habis sebotol periodnya pun datang.Hapynya Dr.tu krn ubat moden tak seindah mab.

Assalamualaikum!

Kak Zal MAB dah sampai . TQ Kak, Jamu akak sedang mendapat perhatian Doktor. Dr tu dah 1 tahun tak datang period, saya cuba perkenalkan kat dia..mula2 susah jugak maklumlah Dr. mana nak percaya alhamdullihah belum pun habis satu botol mencuba..Dr. dah datang period..dia suka..terus call saya nak lagi..Insya Allah nanti maajun Kak zah ni..lagi berkembang..Good Luck.

engkumiza - dari yahoo (engkumiza@yahoo.com.my)

-------------------------------------------------------------------------
Testimoni 50

Kesihatan dalaman/kesegaran badan/best family planing

Asalamualaikum....

nak citer pengalaman bersama MAB skek.
saya dah makan MAB ni sejak abis pantang {dah 5 botol} . Waktu memula makan { botol 1 & 2 } , memang period gelong - tak ikut time. Ubat lum abis tapi period da dtg, bila time stop makan MAB period da abis. memang risau untuk bersama, takut melekat beb...hehehehe....
Tapi, alhamdulillah... apa sekali pun kita buat mesti yakin.... tul tak kak zah... Bila saya makan MAB botol ke 3 & 4, period da agak teratur. tinggal sebiji je MAB, period da dtg.

Cuma botol ke 5 ni agak suspen skek. ubat dah abis 2 ari tapi period tak dtg. Semalam tgh msg kak zah, nak kongsi kerisauan...heheheh....
lepas je dapat semangat dari kak zah, ptg semalam period kuar. fuhhhh... lega yang amat.

Kebaikan MAB yang saya rasa
* Da best family planning
* baik untuk kesihatan dalaman { banyak makna nya tu }
* badan terasa ringan

ini serba sedikit pengalaman saya.... saya akan tetap bersama MAB....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 62

Dari injection tukar ke MAB

sy dulu ambik injection...& septtnya 15/8 kena cucuk lg...
tp sbb malas buat dek je....nekad beli MAB...
mkn tu lum pereod pun..sbb sy pun x tau pereod kuar ke x...
dpt sy terus mkn....baru mkn 3 hari pereod kuar...
tp mcm kebiasaan dia kuar mcm nk x nk jer....5 hari...
abis MAB 1 botol tunggu2 x pereod2.....
tp bila time mkn utk botol ke-2 sy mkn gak.....sampai abis botol ke-2..
masa puasa tu ingatkan dh lepas tp last dy posa tu pereod kuar lak...
tp kali ni pereod mmg puas hati...mmg betul2 kuar pereod...4 hari...
& skrg tgh mkn botol ke-3...
alhamdulillah....bdn pun sedap jer....w/pun posa...

adik ipar pun cuba MAB ni...sama ngan sy botol ke-3 skrg...
sblm ni sbb dia guna IUD pereod dia meragam...kekdg sebulan 4 hari jer bersih....memula dia mkn MAB..pereod dia lg pnjg....x henti2...
tp bila abis botol ke-2 time pereod dh ttp & dtg 5 hari jer...
dia pun mmg puas hati....bdn x letih w/pun raya aritu punya lah ramai org dtg....

liea -wmc page 80
-----------------------------------------------------------------------------
Testimoni 66

Mcm2 Khasiat MAB


Saje nak kasi feedback kat kak zal lepas amik MAB selama 13 hari (termasuk malam tadi).

Kesannya :-

1. Senang bangun pagi (biasanya kul 6 pun malas nak bangun sbb badan rasa letih je.. tup2 la ni bila jarum jam 5.30pagi je biji mata ni dah terang)

2. Rasa badan makin selesa (bertenaga dan tak mudah letih hatta minggu lepas 4 hari berturut2 kuar opis kul 10 sampai opis kul 5 sbb cari hadiah untuk dinner opis)

3. Breast rasa sengal bila tersentuh ( dan rasa makin mantap )

4. Tak mudah sakit kepala (sebelum ni boleh kata ari2 sakit paler)

5. Gatal hidung (resdung) makin kurang

6. Mula rasa cam senggugut kecik (problem saya dekat 2 tahun x period)

7. Berat tak bertambah walaupun hari2 makan nasi (saya ni berisi n biasanya kalau amik nasi ari2 berat badan akan mencanak2 naik)

Tak ingat dahh.. nanti sambung lagi sbb ada tu lis dalam buku...

Putri Lindungan Bulan - wmc page 90

-------------------------------------------------------------------------------------
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://zalpermai.forumotion.com
 
TERATUR PERIOD/HORMON
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
ZAI PERMAI RESOURCES :: TESTIMONI MAAJUN ANGGUN BISTARI :: TESTIMONI MAB-
Navigasi: