ZAI PERMAI RESOURCES



 
CalendarGalleryIndeksFAQAnggotaGroupPencarianPendaftaranLogin

Share | 
 

 MERAWAT PERANAKAN

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
Admin
Admin


Jumlah posting : 145
Age : 48
Location : kuala lumpur
Registration date : 24.12.07

PostSubyek: MERAWAT PERANAKAN   Sat 19 Dec 2009, 1:01 am

Testimoni 7;
cuci rahim


ms brpantang anak sulong dulu darah nifas pernah kuar berketul2 cm tak caya & takut pn ade coz first expce...mmg bertungku coz MIL jaga & dok bisik jer suruh jaga diri dr awal2 ni coz tk nk sakit seblm masanya...insyaallah dh lewat 30-an ni sihat lg....di usia cm ni cantik pn nak ler & pulus pn nak jg tp SIHAT lg nak......

hmmm, sy mkn MAB kak zah ni lepas bersalin... tempoh nifas sy 40 hari.. pastu mkn MAB ni ari ke 44... pas 2, 3 ari makan turun darah lagi... panik gak masa tuh... kaler itam, byk lak tuh.... rujuk kat kak zah... kak zah kata tu cuci rahim... tp x lama kuar... dalam 4 ari jer... pastu ok....

hmmm, semenjak makan MAB ni gak... period bersih jer... takdelah kuar ketul2... dulu masa lom kawen slalu gak kuar ketul2... mujur cepat jumpa MAB nih....

TQ kak zah..... bertindak sblm terlambat.... bak org kata, mencegah sebelum mengubat.... ye tak?

Cuma yg lom test lagi.... bila nak stop utk dapat 2nd baby lak.... ekekekekek.... tungguuuuu...................

r-weenz - wanitamelayu -page 4
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 20

Mengetatkan Peranakan


]hai kak... askum...
dah lama tk joinni...sy dah abis sbtol.... ari khamis abis.... ahad bru pireod.... ni masih lg la... klu pireod lom kering ari rabu mlm khamis... kene mkn jugakkn botol ke dua.... pasal sakit kat nenen tu... dah ok dah... erm... dah dua org kwn sy ikut jejak sy mkn MAB... needa & danish... smua tu satu opis... sronok syer ngan kawan2... kesan keatas sy skrang ni... erm... alhamdullilah mengetatkan.... tp sy mmg susah nk buang air... mula2 mkn jer, senang buang... skrang ni... 2-3 ari baru la sakit perut... cam ner kak... apa patut sy buat supaya leh buang ari2....
ok kak zal...

lin_na - wmc page 36
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 67

Mengecut Peranakan


a'kum semua...
sy dah nak abih btl pertama...tgh tgu kedatangan btl ke2...petang ni kot sampai...
buat mase ni kesan2 ketara ada tp xla byk sgt...
buat masa ni...bgn pagi mate segar...selalunye berat je...
pas tu ada satu yang agak ketara sejak sy amik mab ni kan...sblm sy amik mab ni..sy punye tu mcm nk tkeluar je tp lepas makn mab ni, sy punye tu mcm dh pulih seperti sediakala...dh xde rase mcm nk tkeluar dah...
badan pun ringan la sikit...blk dr keje je trus uruskan anak n masak mkn mlm...ok je..kalau dulu kerap gak mengeluh sbb blk keje xdpt rehat lg dh kene buat keje lain lak...alhamdulillah..

mimi251 - wmc page 92
---------------------------------------------------------
Testimoni 70

peranakkan cantik dan bersih! maajun yg cantikkan kulit


salam kak.. huhu.. ct ke sepital sakit puan haritu, doktor suh brenti dulu, tapi doktor cadangkan ct makan lagi maajun akak taw sbb dia scan peranakkan cantik dan bersih! ct gemuk kak,masa tak period haritu ingatkan peknen sbb keguguran bulan 5 haritu, scan tengok penuh darah ketul yg susah nak keluar, ct decide taknakmakan ubat sepital sbb membuatkan kita sakit pala, demam, sbb tu ct pilih maajun akak,

cuma doktor minta stop dulu maajun, ct bebetul period teruk semalam, tapi rahimni bersih je sampai doktor tanye maajun apa tuu.. ct cakap kalo banyak kelebihannye terutama klu doktor nak rancang anak lagi elok, hehehe.. dia cam terberkenan jek sbb satu hal dia cakap kulit muka ct takde jerawat mcm pegi haritu belum period penuh jerawat. ct rasa maajun yg cantikkan kulit ni sbb biasanya doktor ckp kalu makan maajun, jerawat akan tumbuh walaupun peranakkan kita sehat.. mekaseh kak, ct akan tetap cont maajun akak taww..[/quote]


pm dr CTREDZUAN wmc
-------------------------------------------------------------------------------------
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://zalpermai.forumotion.com
 
MERAWAT PERANAKAN
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1
 Similar topics
-
» bagaimana cara anda merawat ninja 250 sendiri..?
» enaknya pelumas rantai make apaan ya..??
» perawatan cat body
» tips 'n trik jaga cat ninin tercinta??
» PINLOCK :: Lapisan anti-embun untuk kaca helm kesayangan Anda! (Perlu banget nih buat bikers yg sering touring!!)

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
ZAI PERMAI RESOURCES :: TESTIMONI MAAJUN ANGGUN BISTARI :: TESTIMONI MAB-
Navigasi: