ZAI PERMAI RESOURCES



 
CalendarGalleryIndeksFAQAnggotaGroupPencarianPendaftaranLogin

Share | 
 

 CARA PENGAMBILAN MAB UTK KESUBURAN & MENDAPAT ZURIAT

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
Admin
Admin


Jumlah posting : 145
Age : 48
Location : kuala lumpur
Registration date : 24.12.07

PostSubyek: CARA PENGAMBILAN MAB UTK KESUBURAN & MENDAPAT ZURIAT   Fri 22 Mar 2013, 1:37 am


BAGAIMANA PERANAN MAB MENYUBURKAN PERANAKAN UNTUK MENDAPAT ZURIAT

Biasanya orang yang mempunyai masalah period/senggugut adalah sukar untuk mengandung. Berkemungkinan orang seperti ini mempunyai masalah dalaman pada peranakan seperti terdapatnya blocking pada peranakan seperti period yang tidak keluar habis / keputihan. Keadaan seperti ini akan menghalang perjalanan sperma lelaki dari salur peranakan (faraj) menuju ke rahim untuk bercantum dengan benih perempuan (ovum/telur).

Dengan mengamalkan MAB, ianya akan mengeluarkan kembali darah period lama (berwarna hitam/coklat) dan lemak (berwarna keputihan) supaya proses perjalanan sperma lelaki tidak tersekat seterusnya tempoh persenyawaan dengan ovum/telur terjadi lebih cepat.
Dengan itu proses penghamilan dapat diikhtiar dengan pengambilan MAB. Cara pengambilan adalah seperti berikut;

1) Cara makan adalah sama seperti kaedah untuk family planning
2) Makan MAB sehingga mendapat period yang regular setiap bulan
3) Kekalkan makan beberapa bulan lagi sehingga yakin peranakan kukuh (tandanya period datang regular setiap bulan selepas stop ambil MAB)
4) Apabila sudah mendapat tahap di para 3), berhenti ambil MAB/teruskan ambil MAB tapi tidak lagi mengikut disiplin masa.
5) Bersama sehingga mendapat hasil (tawakkal & berdoa kepada Allah dikurniakan zuriat )


Kehamilan berlaku apabila sperma bergabung dengan ovum/telor, dengan itu kedua-duanya mesti hadir pada masa yang sama dalam rahim untuk melakukan persyenyawaan.

Sperma dihasilkan secara berterusan dalam sistem pembiakan lelaki/testis. Sperma bukanlah air mani . Sperma dan air mani adalah benda yang berbeza. Untuk mudah difahami sperma adalah benih lelaki yang dihasilkan di dalam air mani. Sperma adalah sel paling kecil yang dihasilkan dalam badan lelaki manakala ovum adalah sel yang paling besar yang dihasilkan dalam badan wanita. Terdapat 500 juta sperma sebelum proses persenyawaan berlaku tetapi hanya 1 saja yang berjaya bersatu dan bersenyawa dengan dengan ovom.



Untuk membantu proses kehamilan , benih perempuan perlu berada dalam proses ovulasi. Ovulasi berlaku apabila ovum /telor telah matang dibebaskan dari ovari bergerak memasuki tiub fullopia untuk melakukan persenyawaan. Ovum/telor ini mampu hidup selama 24 jam selepas meninggalkan ovari. Hanya satu ovum /telor akan dibebaskan setiap kali berlakunya proses ovulasi.

Untuk hamil sperma lelaki perlu masa yang cepat untuk bergerak merentasi faraj wanita untuk bersenyawa dengan ovum/telur . Biasanya sperma lelaki boleh hidup sampai 3 hari. Tetapi ovum boleh hidup 24 jam. Walau pun sperma umur panjang tetapi dalam tempoh 24jam ia perlu bersenyawa dengan ovum. jika tidak ovum akan luput hayat dan proses hamil tidak akan berlaku. Kebanyakkan dalam perjalanan itu  sperma dalam servik akan terbunuh dengan cepat. Sperma mendapat sedikit perlindungan dari cecair seminal yang menyelitupinya, tetapi ia terlalu lemah bagi berenang melepasi lendir faraj yang pekat dan berasid. Jika salur perakan tersumbat dengan darah period/nifas, sperma lagi cepat akan musnah. Keadaan ini menyukarkan untuk proses kehamilan.

MAB berperanan dalam memelihara peranakan/faraj untuk meningkatkan kealkalian cecair dalam salur peranakan yang dimaksudkan sebagai kesuburan. Keadaan ini boleh berlaku dimana faraj wanita membuat perlindungan istimewa kepada cecair seminal yang menyelitupi sperma. Keadaan ini berlaku hanya sekali dalam sebulan faraj wanita membantu sperma lepas masuk dalam rahim dengan menghasilkan lendir yang jernih, melekit yang baik bagi membantu sperma berenang melepasinya. Ini berlaku semasa ovulasi. Proses untuk hamil adalah tinggi pada peringkat ini.

Peranan MAB adalah membersihkan saluran peranakan (servik) daripada darah kotor period/nifas lama dengan menyah keluar darah tersebut. Tanda saluran peranakan ini telah didetox adalah keluarnya darah hitam yang tidak menentu terutamanya bagi wanita yang baru mengambil MAB. Keadaan ini juga dikenali sebagai healing crisis sehinggalah salur peranakan tersebut telah dicuci sepenunya oleh MAB.

Selepas selesai proses detox, period akan jadi normal dimana tahap ini ia telah mencapai tahap ke serasian dengan MAB. Apabila mencapai tahap serasi ini, period akan datang regular iaitu habis saja makan 21 biji besoknya period akan datang. Setelah beberapa bulan mendapat peroid regular ini maka waktu subur sudah dapat diketahui. Disinilah peranan MAB iaitu mengukur (measure) berapa harikah period tetap anda samada 28 hari, 29 hari , 30 hari dan sebagai. Setelah diketahui period tetap ini, maka waktu subur  anda dapat dikenalpasti. Dengan itu langkah untuk hamil boleh diusahakan. Sebagai contoh;

Jika period regular anda diketahui 28 hari, maka hari subur ialah 28 hari – 14 hari = 14 hari. Jadi, hari ke 14 itu adalah hari subur.
Jika period regular anda diketahui 30 hari, maka 30 hari – 14 hari = hari ke 16 ialah hari subur bukan lagi hari ke 14.
Jika period regular anda diketahui 35 hari, maka 35-14 = hari ke 21 adalah waktu suburnya.

Pada masa inilah anda berhenti mengambil MAB dan bersamalah dengan suami dalam waktu subur ini tanpa apa-apa protection.

Setelah anda faham kitaran haid di atas, waktu yang terbaik untuk bersama suami-isteri ialah pada hari ovulasi berlaku. Ini adalah kerana ketika itu telur matang baru sahaja keluar daripada sarangnya. Bilakah secara tepat ia berlaku? Sebenarnya ia adalah lebih kurang 14 hari daripada hari pertama period.


Tujuan melepasi proses healing crisis adalah membersihkan servik membuka laluan kepada sperma memudahkan ia berenang cepat sampai ke rahim bertemu dengan ovum. MAB bertindak sebagai pemangkin kepada sperma dengan membersihkan laluan servik supaya  sperma hadir dengan cepat melakukan persenyawaan.

Jika salur servik tersumbat, cecair dalam servik akan menjadi lebih berasid. Ini akan memusnahkan sperma dan kemungkian hayatnya akan luput di tengah jalan kerana perjalanan yang lama dengan halangan darah kotor akhirnya hayatnya luput sebelum ia sempat sampai ke rahim. Dengan ini kehamilan pasti tidak akan berlaku.

MAB memainkan peranan penting untuk membantu proses kehamilan. Salah satu fungsi MAB adalah meningkatkan keintiman seksual . MAB membantu untuk  mencapai puncak kenikmatan (ogams/klimak/inzal) dalam hubungan seksual.  Ogams  adalah perkara yang baik kerana selepas itu tubuh menghasilkan cecair yang menjadikan persekitaran faraj lebih berakali, yang membantu mengekal hayat sperma untuk melakukan persenyawaan .

Untuk menguatkan rahim ambil makanan beralkali tinggi untuk meningkat environment alkali membantu ovum/ telur & sperma bersatu. Badan memerlukan 80% kealkalian dan 20 % keasidan untuk membantu proses kehamilan yang baik. Keasidan yang lebih 20% akan memusnahkan sperma & ovum. Elakkan makanan berkafin untuk mengelak ovum & sperma musnah. Ambil makanan beralkali tinggi seperti susu kambing, habbatus sauda , air zam-zam dan sebagai bagi meningkatkan kealkalian dalam badan bagi menyokong kehamilan.






Like kami di FB
https://www.facebook.com/zaipermairesources


Terakhir diubah oleh Admin tanggal Thu 12 Dec 2013, 2:36 am, total 29 kali diubah
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://zalpermai.forumotion.com
632396542



Jumlah posting : 1
Registration date : 30.03.13

PostSubyek: Re: CARA PENGAMBILAN MAB UTK KESUBURAN & MENDAPAT ZURIAT   Sat 30 Mar 2013, 11:40 pm

Anak saya dah 3 tahun belum lagi dapat kan zuriat, mereke tidak merancang apa apa pun, yg saya tahu anak perempuan saya ni selalu sakit perut dan tak tahan sangat bile datang bulan, anak saya ni sama macam saya, dari anak dara saya selalu sakit2 perut yg teramat sakit, tapi alhamdulilah saya dikunia kan 5 orang anak, dan sampai sekarang pun bile datang haid, tetap aja sakit macam bisa, ok kita kembali pada cerita anak saya, sekarang ni dia rasa mual2 dan sakit dibuah dada nya dan selera makan, tapi dalam 2 hari ni dia rasa kan perut dia sakit dan bile dia nak kencing dibawah ari2nya sakit, saya kasi tahu anak saya, bile nak kencing angak perut kasi naik kan sikit, katanya sama je sakit, bende ni dah beberapa kali berlaku pada anak saya, apa kah tempat peranakan dia tak kuat, dan susah nak dapat keturunan, saya harap sangat bantuan dari anda, bagaimana cara nya, saya berdoa dan iktiar, kita ni merancang ALLAH yg tentu kan, sekian saja dulu, harap dibalas, terima kasih... yg benar saya; HASINA YUSAOFF Smile
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
zalpermai



Jumlah posting : 153
Location : kuala lumpur
Registration date : 25.12.07

PostSubyek: Re: CARA PENGAMBILAN MAB UTK KESUBURAN & MENDAPAT ZURIAT   Wed 03 Apr 2013, 4:55 pm

632396542 wrote:
Anak saya dah 3 tahun belum lagi dapat kan zuriat, mereke tidak merancang apa apa pun, yg saya tahu anak perempuan saya ni selalu sakit perut dan tak tahan sangat bile datang bulan, anak saya ni sama macam saya, dari anak dara saya selalu sakit2 perut yg teramat sakit, tapi alhamdulilah saya dikunia kan 5 orang anak, dan sampai sekarang pun bile datang haid, tetap aja sakit macam bisa, ok kita kembali pada cerita anak saya, sekarang ni dia rasa mual2 dan sakit dibuah dada nya dan selera makan, tapi dalam 2 hari ni dia rasa kan perut dia sakit dan bile dia nak kencing dibawah ari2nya sakit, saya kasi tahu anak saya, bile nak kencing angak perut kasi naik kan sikit, katanya sama je sakit, bende ni dah beberapa kali berlaku pada anak saya, apa kah tempat peranakan dia tak kuat, dan susah nak dapat keturunan, saya harap sangat bantuan dari anda, bagaimana cara nya, saya berdoa dan iktiar, kita ni merancang ALLAH yg tentu kan, sekian saja dulu, harap dibalas, terima kasih... yg benar saya; HASINA YUSAOFF Smile

anak puan mempunyai masalah senggugut dan juga peranakan. Masalah senggugut blh atasi jika ambl mab. tp healing crisis perlu hadapi lah. Masalah sakit ari2 may peranakan jatuh. perlu berurut dulu dgn org yg pakar perbidanan. Jika dua2 maslah dapat diselesaikan dulu barulah berusaha utk dapat zuriat.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
Sponsored content




PostSubyek: Re: CARA PENGAMBILAN MAB UTK KESUBURAN & MENDAPAT ZURIAT   

Kembali Ke Atas Go down
 
CARA PENGAMBILAN MAB UTK KESUBURAN & MENDAPAT ZURIAT
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1
 Similar topics
-
» cara mudah donlod video youtube tanpa software!
» [ASK] Gimana cara yang baik buat cuci helmet..??
» Hey guys cara nyuci ninja biar cat ga baret 2 gimana ?
» Cara Browsing lewat ubuntu server
» WTA Nuebitol: cara ganti mika rem blakang

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
ZAI PERMAI RESOURCES :: PRODUK MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB) :: BAGAIMANA MAB BERFUNSI UNTUK KESUBURAN & MENDAPAT ZURIAT-
Navigasi: